У Чернівцях відремонтують вище професійне училище радіоелектроніки за майже 2 мільйони євро

05.02.2024 13:26   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У Чернівцях відремонтують приміщення вищого професійного училища радіоелектроніки за гроші європейських партнерів. 

Роботи вартуватимуть майже 2 мільйони євро. Там замінять покрівлю, покриття стелі, стін та підлоги, проведуть вентиляцію. Також оновлять мережі та обладнання на якому навчаються студенти.

Про це Суспільному розповіла заступниця директора училища Галина Писаревська.

За її словами, заклад потребував ремонту через те, що у майстернях протікав дах, це шкодило навчанню та обладнанню. Над проєктом модернізації училища почали працювати у 2018 році. Тоді заклад оцінювало міністерство, яке перевіряло чи потребує заклад ремонту та оновлення обладнання. Через повномасштабне вторгнення робота над проєктом зупинилась, відновити вдалось у серпні 2023 року.

Роботи проводять в рамках проєкту «EU4Skills: Модернізація інфраструктури системи професійно-технічної освіти в Україні» та за підтримки Німецького банку розвитку КfW та Українського фонду соціальних інвестицій. У закладі ремонтують приміщення майстерень, оновлюють мережі та обладнання, каже директор училища Савелій Одайський.

"Що стосується обладнання. Є сучасне, дороге обладнання, вартість якого сотні тисяч гривень. Ви також не забувайте, що ми потребуємо обладнання не в одному екземплярі. Нам необхідно мінімум 5 екземплярів для роботи групи", — каже Одайський.

На місці вже працює підрядна компанія, там проводять демонтажні роботи, опісля почнуть прокладати мережі. На час ремонту обладнання, на якому вчились студенти, перенесли в інші приміщення.

"Для великого обладнання ми використали актову залу, де у нас проводяться уроки виробничого навчання. Також ми використали навчальні кімнати гуртожитку. У нас є поряд гуртожиток 5 поверховий. На кожному поверсі є навчальні приміщення, де учні домашнє завдання готують. Також ми використали навчальні кабінети, де проводились теоретичні дисципліни", — каже Писаревська.

У області є 15 закладів професійно технічної освіти, усі вони подавались на конкурс й два заклади отримали схвалення у фінансуванні ремонту від європейських партнерів. Про це Суспільному розповіла директорка департаменту освіти області Оксана Сакрієр. Разом з училищем радіотехніки ремонтують й професійно-технічне училище№8 за понад мільйон гривень. За словами Сакрієр, ремонти за планом мають завершити до початку наступного навчального року.
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews