Що загрожує буковинцям, які ухиляються від мобілізації

27.02.2024 18:22   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Торік у Чернівецькій області зареєстрували майже 300 кримінальних проваджень щодо можливого ухилення від призову на військову службу під час мобілізації. Водночас з майже 40 вироків, у трьох випадках людина отримала реальний термін ув'язнення.


Про це повідомили в обласній прокуратурі у відповідь на запит Суспільного.

Кримінальна відповідальність

Торік в області було 276 фактів можливого ухилення від призову під час мобілізації. У 52 випадках – справи передали до суду. Це стосується, зокрема, людей, які перебували на обліку як військовозобов'язані й отримали повістку про призов, але безпідставно не з'явилися на пункт збору ТЦК чи військової частини.

Загалом торік було 38 вироків щодо людей, які намагалися ухилитися від призову. У більшості випадків обвинувачених звільняли від покарання з випробуванням – якщо людина знову порушить закон, випробувальний термін скасують, й людина відбуватиме увʼязнення.

Водночас трьом військовозобов'язаним призначили реальне покарання й позбавили волі. Законодавством передбачено ув'язнення від трьох до п'яти років.

Підозрюваних в ухиленні від мобілізації, які переховуються від правоохоронців, шукають працівники міжвідомчої групи. До неї входять працівники ТЦК, ОВА та правоохоронці.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews