У Чернівцях зросла вартість проїзду у тролейбусах

01.03.2024 17:03   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Вартість проїзду у тролейбусах Чернівців з березня становить 12 гривень. Для студентів одна поїздка вартує 6 гривень. Для школярів проїзд залишився безплатним.

Рішення про підвищення вартості проїзду ухвалили на засіданні виконкому 27 лютого, його підтримали 13 членів виконавчого комітету, проти не голосував ніхто, пише Суспільне.Чернівці.


Наразі тариф на проїзд у тролейбусах становить 12 гривень 25 копійок. Востаннє його підвищували у 2022 році. Відтоді пасажири сплачували за поїздку 10 гривень, решту суми – компенсовували з міського бюджету. Зараз з бюджету будуть відшкодовувати 25 копійок.

Цей тариф зараз не є економічно обгрунтованим, розповів у коментарі Суспільному заступник міського голови Ігор Крохмаль. Це пов'язано зі зростанням вартості електрики, паливо-мастильних матеріалів та запчастин. Через це тариф можуть переглянути.

"Тариф може змінюватися впродовж місяця чи кварталу. Це не означає, що ми його підвищуємо чи знижуємо постійно. Все залежиться від того, наскільки це критично для підприємства. Якщо відбувається здорожчання на понад 10%, то вже переглядаємо тариф, бо електрику й паливо нам у кредит не дають, а за рік ми перевозимо 20 мільйонів пасажирів", – каже Крохмаль.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews