На Буковині планують вирощувати у теплицях абрикоси та черешні

28.03.2024 15:16   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Одне з фермерських господарств Чернівецької області має намір взяти участь у грантовій програмі «Своя теплиця» для вирощування черешні та абрикосів у закритому ґрунті.

Про це повідомляє асоціація «Укрсадпром».

Як розповів керівник фермерського господарства Богдан Малий, «Роси Буковини» вже виграли грант за державною програмою «єРобота» на майже 6 млн грн на створення яблуневого саду на площі 14,98 га. Цей проєкт на завершальній стадії.

- Також ми виграли другий грант, який плануємо впроваджувати цього та наступного року. Зараз ідуть підготовчі роботи до висаджування. Ми готуємо землю до висадки, переорюємо, засіваємо сидератами. Використовуємо сидерати, які передбачені проєктом, — це гірчиця та ріпак. Друга ділянка в нас прилягає до ставків, і, з огляду на це, ми розробили проєкт зрошення. Садити будемо сорти Гала і Голден Делішес, вони зараз найбільш популярні. А інших сортів, які б ми, можливо, хотіли вирощувати, на жаль, немає в Державному реєстрі сортів рослин, придатних для поширення в Україні, — розповів фермер. 

Згідно з умовами програми, господарство працевлаштувало чотирьох постійних працівників, а також за потреби наймає сезонних робітників.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews