Депутати не підтримали розгляд петиції про скасування тендеру на ремонт Заньковецької у Чернівцях

28.03.2024 18:33   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Депутати Чернівецької міської ради не підтримали розгляд петиції про скасування тендеру на ремонт Заньковецької. Голосів депутатів не вистачило, щоб розглянути проєкт рішення про це.

Про це пише "Суспільне".

Проєкт рішення подали на розгляд сесії сьогодні — це ініціювала депутатка від фракції "Народний контроль" Яна Брус. Потребу розглянути петицію на сесії аргументувала тим, що петиція за кілька днів набрала необхідну кількість голосів й не розглянути її — недемократично.

Коли проєкт рішення про розгляд петиції сформували, Брус запропонувала змінити редакцію проєкту.

"Коли мешканці зверталися, вони зверталися про скасування тендеру. Оскільки розгляд відтягнули в часі, відбулися певні дії, хоча нам обіцяли, що по Заньковецької роботи почнуться не раніше липня. Тендер відбувся й договір на роботи з підрядником підписали. Люди не хочуть, щоб під час воєнного стану робили вулицю, бо це не першочергові витрати чи критична ділянка міста", – каже Брус.

У відповіді на петицію йдеться, що відмінити тендер на проведення відкритих торгів або визнати його таким, що не відбувся, можна тільки на етапі до укладення договору підряду. Тому Брус пропонувала укласти з підрядником додатковий договір, щоб ремонт вулиці розпочали після завершення воєнного стану.

Водночас депутат від фракції "Пропозиція" Олексій Каспрук сказав, що після укладання договору його можна розірвати. Такий пункт є у договорі Департаменту інфраструктури ЧМР з ТОВ "Техно-буд-центр", який ремонтуватиме вулицю.

Депутати чотири рази голосували за те, щоб почати розгляд проєкту рішення. Втім, голосів не вистачило.

З присутніх за розгляд проголосували 15 депутатів фракцій "Народний контроль", "Пропозиція", "Слуга народу". Не голосували присутні депутати від фракцій "Єдиної Альтернативи" та "Рідне місто", а також частина депутатів від "Європейської Солідарності" та "Команди Михайлішина".

У пресслужбі міської ради повідомляли, що ремонт потрібен, бо необхідний капремонт мереж.

"Ремонт вулиці Заньковецької запланували не для влаштування “пішохідної зони”. Це потрібно, щоб забезпечити цілісність будинків і мереж в історичному ареалі міста. Департамент не ремонтує дорогу. Ми здійснюємо капремонт мереж з подальшим відновленням дорожнього покриття. Що цікаво, вартість покриття становить лише 12% від загального кошторису. Основні витрати саме на заміну мереж, а не навпаки", — йшлося у повідомленні.

Варто нагадати, що відзавтра, 29 березня, у Чернівцях розпочнеться капітальний ремонт вулиці Заньковецької. Попередньо, він триватиме майже пів року – до 1 вересня. Рух цією ділянкою, від вулиці Університетської до площі Філармонії, буде повністю обмежений.

Згідно з тендером, опублікованим на сайті Prozorro, капітальний ремонт вулиці Марії Заньковецької з перехрестям вулиці 28-го червня та облаштуванням пішохідної зони коштуватиме місту 48 мільйонів 108 тисяч 835 гривень.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews