Генерал з Чернівців очолив війська оперативного командування "Захід"

15.04.2024 19:02   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Бригадний генерал з Чернівців Володимир Шведюк став командувачем військ оперативного командування "Захід". Раніше він був військовим комісаром обласного військкомату.

Про це повідомив обласний центр комплектування у Facebook.

Що відомо про Володимира Шведюка

Генералу Володимиру Шведюку 54 роки. Під час військової служби, зокрема, був начальником штабу танкового полку у Сторожинці та начальником штабу окремої бригади берегової оборони ВМС у Сімферополі. Про це повідомили на Facebook-сторінці обласного ТЦК.

У вересні 2006 року військовий вийшов на пенсію, втім згодом працював на державній службі в Представництві Президента України в АР Крим. Має ранг держслужбовця.

У квітні 2015 року добровольцем повернувся в ЗСУ – його призначили на посаду начальника штабу-першого заступника командира 59 окремої мотопіхотної бригади. Рік брав участь в АТО на Луганському напрямку.

У травні 2016 року його призначили на посаду військового комісара Чернівецького обласного військового комісаріату.

 

Володимир Шведюк (командування "Захід"). Фото Оперативне командування "Захід"

На початку повномасштабного вторгнення Шведюк обіймав посаду заступника командувача Сил територіальної оборони. З березня 2022 року став командувачем штабу одного з угруповань військ на східному напрямку.

Що відомо про командування "Захід"

  • Оперативне командування “Захід” — оперативне об'єднання Сухопутних військ Збройних Сил України у західній частині України на території 8 областей. Територія відповідальності: Волинська, Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Рівненська, Тернопільська, Хмельницька та Чернівецька області.
  • Із серпня 2021 року оперативне командування "Захід" очолював Сергій Літвінов.
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews