Благородні олені, страуси, ведмеді, зубри, борсуки і павичі: хто живе у лісах Буковини (ФОТО, ВІДЕО)

26.04.2024 18:56   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців
Лісові звірі та навіть екзотичні тварини і птахи мешкають у еколого-просвітницьких центрах та вольєрних господарствах Буковини. У деяких з них із представниками фауни навіть можна сфотографуватися, погладити їх та погодувати. А от побачити диких тварин у великих вольєрах може бути завданням із "зірочкою".
 
У Подільському офісі ДП "Ліси України" розповіли про декілька об’єктів, де утримують чи розводять тварин.
 
Вольєри з дикими тваринами, де мешкають олені, сімейство диких свиней, страуси, павліни, віслюки і поні можна відвідати у Ломачинецькому лісництві Сокирянської філії. Також на території функціонує музей лісу, де можна ознайомитись з історією лісового господарства Сокирянщини. Поруч – лісова пасіка та апібудиночок. Працює магазин «Лісовичок».
 
 
Ще один еколого-просвітницький центр є у Путильській філії. Розташований він у Селятинському лісництві. Саме там мешкають наші відомі ведмеді Антошка та Марійка, а ще знайшли прихисток олені, козулі, кабани, зайці, борсучиха Серафима і павліни. Це місце, де лісівники піклуються про знайдених у лісі самотніх тваринок: покинутих, з перебитими лапками, безпорадних. Усім свого часу надавали допомогу. Коли ті підростали їх випускали у ліс. Однак звірі звикали до людей і багато хто повертався назад. Тоді лісівники вирішили створити міні-зоопарк, який став тваринам домівкою, де про них дбають. 
 
 
Як живуть олені благородні на Буковині можна побачити у вольєрі "Славецький" Берегометської філії. Тварин розводять у напіввільних умовах. Для оленів є водойма, куди вони ходять на водопій. Облаштовано підгодівлельний майданчик. А спостерігати за ними можна з оглядової вежі. 
 
 
У Банилівському лісництві філії "Чернівецьке лісове господарство" є змога на власні очі побачити найбільших ссавців у Європі – зубрів. Звісно, якщо пощастить, адже тварини у спекотні дні заходять до лісу і вгледіти їх досить складно. У вольєрі площею 80 гектарів мешкає 17 ссавців. Фахівці-мисливствознавці зібрали три генеалогічні лінії зубрів. Для збереження звірів створили спеціальні умови, охорону й догляд за ними.
 
Годівля тварин. Фото Фото Ліси України

Дикі кабани. Фото Фото Ліси України

Павлін у буковинському лісі. Фото Фото Ліси України

Дикі тварини у лісництві. Фото Ліси України

Ведмідь. Фото Ліси України

Страуси. Фото Ліси України
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews