Бібліотеки Чернівецької області списали понад півмільйона російськомовних книжок

10.05.2024 10:59   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

За 2023 рік бібліотеки області списали понад 513 тисяч документів, з них російською мовою – 352,5 тис. Це книги, газети журнали інша література. Натомість поповнили фонди українськими виданнями - до бібліотек області надійшло 20,1 тис. примірників документів.

За 4 місяці 2024 року публічні бібліотеки області отримали 7,4 тис. примірників документів, у тому числі українською мовою – 5,6 тис. примірників.

А списали 74,1 тис. примірників документів, з них російськомовних – 50 тис. примірників.

Списання літератури відбувається відповідно до розроблених Міністерством культури та інформаційної політики та Національною бібліотекою ім. Ярослава Мудрого методичних рекомендацій із чітким переліком видавництв та авторів, які підтримали збройну агресію проти України. Зокрема, з бібліотек списують літературу, що видана у росії, пропагує війну, глорифікує агресора, твори проросійських авторів тощо.

Управління культури тісно співпрацює із благодійними фондами, меценатами, які можуть допомогти бібліотекам області поповнити книжковий фонд. Зокрема, у І кварталі 2024 року Чернівецька обласна бібліотека для дітей та бібліотекарі із Брусницької, Герцаївської, Новоселицької, Кіцманської, Сторожинецької та Хотинської територіальних громад отримали дитячі книги англійською мовою. благодійний збір книг організував голова Шведсько-Українського волонтерського комітету Андерс Девід Банке на своїй батьківщині, за сприяння підприємця Ігоря Мисевича та продюсера Володимира Литвинова.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews