У Чернівцях обрали нового ректора національного університету (ФОТО, ВІДЕО)

16.05.2024 09:02   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Вибори ректора Чернівецького національного університету відбулися 15 травня в приміщенні закладу. Загалом свої кандидатури подали четверо науковців. За кандидата Руслана Білоскурського проголосували 766 виборців, це 52,7 % від усіх.

За Ольгу Мартинюк — проголосували 285 людей. За Мирослава Заячука проголосували 173 людини. Андрія Самілу підтримали 118 виборців. 

Не підтримали жодного кандидата 13 виборців, ще 7 бюлетенів комісія визнала не дійсними, повідомляє «Суспільне. Чернівці». Усього участь в голосуванні могли взяти майже 1500 людей – це науковці, викладачі закладу, частина студентів та допоміжний персонал. На вибори прийшли 1362 виборців.

Також планувалася, що можливо змагатися конкурентам доведеться в другому турі, однак Руслан Білоскурський набрав понад половину з усіх голосів, тож автоматично він переміг в першому турі виборів. Наразі результати голосування передадуть в міністерство освіти України. Після їх опрацювання, міністерство має укласти контракт на посаду ректора з переможцем. Чинний ректор Роман Петришин не брав участь у виборах як кандидат.

Руслан Білоскурський. Колаж Суспільне Чернівці
Додамо, що Руслан Білоскурський очолює економічний факультет ЧНУ, є доцентом кафедри економіко-математичного моделювання та має науковий ступінь доктора економічних наук. У 2000 році він закінчив ЧНУ за спеціальністю «Інформатика», в 2003 році – за спеціальністю «Менеджмент». На факультеті викладає курси з інформатики, інформаційного менеджменту та математичних методів та моделей ринкової економіки.

У Руслана Білошицького є також політична кар’єра. У 2015 році він балотувався до Чернівецької міської ради від політичної партії «Зелений тризуб». Після голосування Руслана Білоскурського ради не обрали. За даними громадського руху «Чесно», у 2020 році пройшов до міськради за списками партії «Єдина альтернатива». Наразі він залишається депутатом від фракції «Єдина альтернатива», яка є найбільшою в раді. Від цієї партії на посаду міського голови балотувався та переміг Роман Клічук.

Кандидати на посаду ректора ЧНУ. Колаж Суспільне Чернівці

Білоскурський є співзасновником Шумпетерівської школи інновацій, яку відкрили у Чернівцях у 2021 році, щоб допомагати підприємцям розвивати навички управління та організації.

Що обіцяє:

- впровадження цифрових технологій, мінімізацію паперового документообігу;
- підтримку волонтерської діяльності;
- центр соціально-психологічної підтримки й інтеграції ветеранів;
- запровадження серії нагрудних знаків "Юрій Федькович", "Костянтин Томащук", "Степан Смаль-Стоцький", "Йозеф Шумпетер", "Євген Ерліх" за вклад у розвиток вишу;
- інклюзивність і безбар’єрність;
- проєктор у кожну аудиторію;
- ремонт й оновлення спортзалів та ігрових майданчиків;
- ремонт студентських гуртожитків;
- пошук меценатів для реставрації резиденції;
- модернізацію наукової бібліотеки та ботанічного саду;
- сучасний інноваційний музей історії вишу.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews