На Буковині через руйнування моста звузили його проїзну частину

11.06.2024 10:24   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Міст на трасі М-19 поблизу села Коровія Чернівецької області перебуває в аварійному стані. Щоб зменшити навантаження на пошкоджені стійки, проїзну частину звузили. Водночас на рух транспорту це не вплине.

Про це повідомили на Facebook-сторінці Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Чернівецькій області.

Міст побудований 42 роки тому. На його опорних стійках з'явились аварійні силові тріщини, а захисний шар бетону руйнується, арматура оголюється. Загалом міст в аварійному стані через дві причини:

його конструкція не розрахована на сучасні багатотонні вантажівки, кількість яких зросла під час війни,
він пролягає через залізничну дорогу, яка має динамічний вплив на конструкцію.
Протяжність моста — 114,6 метра. Конструкція має сім опор, які складаються з шести залізобетонних стійок. Кожна — висотою вісім метрів. Дві з них мають дефекти й ще дві починають руйнуватися.

До обстеження моста залучали науково-дослідний інститут. Вони рекомендують терміново провести протиаварійні роботи. Зокрема:

влаштувати тимчасову опору (типу мостової інженерної конструкції) під ригелем, щоб під час ремонту розвантажити "хвору" стійку;
укріпити опорні стійки додатковим арматурним каркасом та влаштувати монолітну бетонну "сорочку" від ростверка до низу ригеля.
Це дозволить тимчасово стабілізувати стан моста, але капітальний ремонт все одно буде необхідний.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews