Чоловікам, які напали на працівників ТЦК на Буковині, загрожує до семи років — підозрювані перебувають під вартою

11.06.2024 10:30   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

28-річному та 43-річному жителям Вижницького району Чернівецької області, які у березні напали на працівників ТЦК, загрожує до семи років позбавлення волі. Їх підозрюють у хуліганстві. Суд обрав чоловікам запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Про це повідомили на сайті головного управління нацполіції області.

Досудове розслідування завершили, обвинувальний акт передали для розгляду до суду. Санкція статті передбачає від трьох до семи років позбавлення волі.

Що відомо про інцидент у березні
Подія сталася 7 березня у селі Плоска Вижницького району поблизу КПП "Горлеча". Водій автомобіля "ВАЗ-2121" наїхав на 41-річного працівника ТЦК. Потім розвернувся на машині та зупинився поблизу військовослужбовців. Опісля вдарив чоловіка тупою частиною сокири у передпліччя, йдеться у повідомленні поліції.

Інший чоловік теж завдав ударів військовослужбовцю в плече. Внаслідок цього працівник ТЦК травмувався. Крім цього, чоловіки пошкодили лобове скло та вікна автомобіля військовослужбовців, а потім втекли.

Подія трапилася під час того, як військовослужбовці ТЦК та СП проводили перевірку військово-облікових документів. Військовий, якого збила машина, мав поранення на фронті. Обох працівників перевели з бойових частин, казала Суспільному Тетяна Гайдащук.


Працівник ТЦК, на якого наїхали на авто та напали з сокирою, — Микола Мусензовий. Військовий служив у 10-ій гірсько-штурмовій бригаді та воював з 2014 року. Військовий позивним "Граніт" пройшов бої за деокупацію Київщини та на Бахмутському напрямку, повідомили на сторінці 108 гірсько-штурмового батальйону у Facebook. За бойові заслуги Микола Мусензовий двічі отримав орден "За мужність". Після другого поранення військового перевели до ТЦК.

Що відомо про чоловіків, які напали на працівників ТЦК
Голова Селятинської громади Валерій Полянчук у коментарі Суспільному сказав, що син водія автомобіля зник безвісти на війні, окрім того, батько 43-річного водія авто є добровольцем та з 2014 року воює в АТО. 28-річний чоловік на коні також воював в АТО, він є братом водія авто.

"Я з’ясував зі старостою, тому що чоловік з іншого села. Це правда. Але інцидент, який він зробив не знаходить виправдання", — казав Полянчук.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews