За сприяння співробітників Чернівецької СБУ підозру у держзраді оголосили колишньому українському правоохоронцю з Донеччини

12.06.2024 12:11   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Служба безпеки зібрала доказову базу на колишнього українського правоохоронця з Донеччини, який перейшов на бік окупантів і допомагав анексувати територію регіону.

Уродженець Макіївки після повномасштабного вторгнення рф на територію України добровільно увійшов до складу спеціального формування «міністерства внутрішніх справ днр». У складі цього бойового підрозділу зрадник брав активну участь в окупації Донецької області. За свої «подвиги» отримав від держави-агресорки нагороди та звання «учасника і ветерана бойових дій».
 
За інформацією слідства, фігурант раніше у званні підполковника міліції працював старшим інспектором відділу ГУ МВС України в Донецькій області. Проте в липні 2014 року звільнився зі служби і приєднався до терористичної організації «днр». За це отримав посаду старшого інспектора з особливих доручень т.зв. «управління адміністративної служби міністерства внутрішніх справ днр» і був неодноразово нагороджений терористами за «відмінну службу».
 
Після незаконного приєднання тимчасово окупованої території Донеччини до рф, зрадник отримав посаду співробітника в окупаційному правоохоронному органі – фейковому «міністерстві внутрішніх справ по днр».
На підставі зібраних доказів слідчі СБУ фігуранту заочно повідомили про підозру за такими статтями Кримінального кодексу України:
 
ч. 1 і ч.2 ст. 111 (державна зрада);
 ч. 7 ст. 111-1 (добровільне зайняття громадянином України посади в незаконних судових або правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території);
 ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації).
 
Співробітники СБУ вживають комплексних заходів для притягнення зрадника до відповідальності.
Досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБ України в Чернівецькій області за процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури.
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews