Використали шрифт російського автора: агенція внесе зміни до концепції бренду Чернівців

18.07.2024 13:43   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У концепції бренду Чернівців, яку презентували 17 липня, перероблять шрифт, оскільки нинішній є авторства росіянина. В агенції, де розробляли бренд, кажуть, що купляли ліцензію на шрифт у канадської компанії — там не знали, що автором є росіянин.

Допис про те, що OCB Agency використала шрифт російського автора, опублікував користувач соцмереж Богдан Загарія.

null

Авторство шрифту Right Grotesk, який використали при розробці чернівецького бренду, належить Алексу Слобженінову. Про це йдеться на сайті канадської компанії Pangram Pangram Foundry. У цієї фірми агенція купляла ліцензію на пакет шрифтів для бренду. У 2021 році в інтерв'ю журналу "Type today" Алекс Слобженінов розповів, що виріс у російському місті Томськ, а згодом переїхав вчитись та працювати до Чехії.

У коментарі Суспільному керівник OCB Agency Кирило Онацький розповів, що коли дизайнери продавали їм ліцензію на цей шрифт, не знали, що в компанії працюють росіяни.

"Ми зараз вивчаємо це питання та запропонуємо інші варіанти шрифтів, адже даний брендбук ще офіційно не передали замовникам", — каже Онацький.


17 липня представили концепцію бренду Чернівців. Його будуть використовувати на вивісках, через мерч-продукцію, написах назв вулиць та в продукції місцевих виробників. Концепцію бренду розробили за грантові гроші. Проте це ще не остаточний варіант, його можуть доповнювати та змінювати.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews