Буковинцям презентували художній альбом Тетяни Дугаєвої та Сергія Осачука «ЧЕРНІВЦІ / CZERNOWITZ»

25.03.2018 07:43   Джерело: weche.info
Опубліковано : Наталія Чернівецька

На Буковині 23 березня у Чернівецькому обласному художньому музеї відбулась презентація художнього альбому Тетяни Дугаєвої та Сергія Осачука «ЧЕРНІВЦІ / CZERNOWITZ».

Альбом вийшов у «Видавництві 21», в якому представлена іконографія міста від початку 19 ст. до сьогодні. Альбом дає можливість подивитись як розвивалось місто з боку митців, як вони його бачили, та яке пророкували майбутнє. Саме очима митців ми можемо спостерігати за тим, як розвивалось місто Чернівці, та ставало важливим у міжнародному, патріотичному зростанні громадян міста.

У виданні – 360 сторінок , репродуковано 313 творів від 120 художників за 200 років. Це художники різних міст України, а також з Австрії, Німеччини, Угорщини, Польщі, Чехії, Росії, Румунії, Канади, Великої Британії, Ізраїлю, США та Японії. Географія митців, які люблять і поважають місто Чернівці, вражає.

«У цьому альбомі дуже важливо спостерігати за тим, як розвивалося місто. А ще важливіше, які почуття наповнювали митців, як місто надихало їх на творчість. Адже одна річ, коли ти приїжджаєш сюди, захоплюєшся містом, а зовсім інша, коли ти живеш тут і створюєш його характер. Багато людей, які приїжджають сюди, досі це відчувають. Я маю намір придбати декілька альбомів і подарувати своїм друзям, щоби розпалити в них бажання і прагнення завітати сюди. Я бажаю вам приємного перегляду цього альбому, а також думок та розмірковувань про те, як далі розвивати своє місто, адже місто – це його жителі».

Презентація відбулася у рамках циклу ювілейних заходів, присвячених 30-літтю створення музею. Вона проходила на фоні виставки з однойменною назвою – «ЧЕРНІВЦІ / CZERNOWITZ». Експозицію побудовано на окремих картинах, що увійшли до альбому. Це роботи із фондів Чернівецького художнього музею, а також із колекцій деяких художників.

«Це надзвичайно важлива книжка для Чернівців. Коли я гортав сторінки, то розмірковував про те, яким уявляли вони Чернівці через 200 або 100 років. Тому ця книга має стати не тільки історією, але і провідником для майбутнього нашого міста. Програма підтримки Антона Кохановського підтримує багато цікавих проектів. Це в основному художні твори, які сприяють тому, що ми в своїй уяві малюємо ті чи інші картини. Альбом показує, якими Чернівці були, а ми в своїй уяві маємо думати про те, якими вони будуть. Дякую всім, хто долучився до видання цієї книги, і я впевнений в тому, що вона вже через кілька місяців стане тим виданням, яке буде дуже важко купити».  

Трансляцію події можна переглянути за посиланням.
 
За матеріалами https://weche.info 
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: weche.info