В Чернівецької області згоріли 2 церкви

З початку року на території  Чернівецької області згоріли 2 церкви,тому  Чернівецький міський відділ Управління ДСНС України у Чернівецькій області звертається до настоятелів церков та храмів:

- утримуйте у належному протипожежному стані приміщення та будівлі;

- забезпечуйте виконання елементарних заходів попередження виникнення пожеж та надзвичайних ситуацій під час проведення служб у Великодні свята;

- звертаємо вашу увагу на забезпеченість первинними засобами пожежогасіння у місцях проведення масових заходів (вогнегасниками, відрами з водою та піском);

- проведення додаткових інструктажів з питань пожежної безпеки з відповідальними працівниками.;

- особливу увагу слід приділити стану електрогосподарства, системам опалення, а також місцям встановлення свічок ;

- слід подбати про шляхи евакуації та евакуаційні виходи з приміщень та будівель, не допускати їх захаращення та утримувати вільними і відчиненими.

- не залишайте без нагляду у приміщеннях запалені свічки;

- намагайтесь не перевантажувати електричну мережу, не прокладайте електромережі поверхнею легкозаймистих основ;

- розташуйте свічки подалі від занавісок, гардин та інших легкозаймистих предметів;

- під час служіння та проповідей звертайте увагу населення на дотримання правил безпеки життєдіяльності.

Шановні парафіяни! Щоб свята пройшли без пригод, дотримуйтеся правил пожежної безпеки у релігійних закладах. Проявляйте особливу пильність та обережність при використанні свічок. Тримаючи свічку в руках, слідкуйте за тим, щоб вогонь не потрапив на власні або чужі речі, які можуть миттєво спалахнути. Не залишайте після служби без нагляду церковні атрибути (лампадки та запалені свічки). Вживайте всіх можливих заходів щодо попередження надзвичайних ситуацій. У разі виникнення пожежі негайно телефонуйте за номером «101».

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Управління ДСНС у Чернівецькій області