Загиблого героя з Чернівців посмертно нагородили орденом «За мужність» III ступеня

08.05.2019 15:41   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

популярне


У Чернівцях загиблого учасника АТО Віталія Онофрейчука посмертно нагородили орденом "За мужність" III ступеня.

Сьогодні під час урочистих заходів до Дня пам’яті і примирення, відзнаку матері героя вручив в. о. голови Чернівецької ОДА Михайло Павлюк. 

Відповідний указ про присвоєння Онофрейчуку цієї відзнаки нещодавно підписав президент України Петро Порошенко. 

Віталій Онофрейчук був професійним військовим. На початку 2017 року вступив на військову службу за контрактом. Загинув у листопаді 2018 року.

"Віталій хотів жити, любив життя. Але це був його вибір – вдруге піти і захищати нашу країну. Коли я його просила, бо він був у мене один-єдиний син, щоб не їхав на Схід, він сказав: "Мамо, це – моє, і по-іншому я не можу". Для мене дуже великий біль, що в мене більше немає сина… Але я пишаюся ним, горда за нього. Я не знаю, чому він вибрав професію військового, певно, таке його покликання. Віталій двічі служив у миротворчих вийськах у Косово. Туди важко було потрапити, п’ятеро людей на одне місце. Також він був у десантних військах. Син фізично розвиненим, займався боротьбою. Як мама, я завжди за нього переживала, коли він був на військовій службі. Постійно жила у цій напрузі… Потім Віталій пішов захищати нашу Україну. Перший раз повернувся живим-здоровим, я була така щаслива. Він мав великий досвід військової служби. Але так сталося, що вдруге не повернувся живим…", - розповіла мама загиблого Світлана Онофрейчук.

Віталій Онофрейчук служив сержантом, командиром 2-го відділення 2-го взводу 1-ї гірсько-штурмової роти 109-го окремого гірсько-штурмового батальйону 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади. Він загинув 17 листопада минулого року в районі селища міського типу Новотошківське Попаснянського району Луганської області внаслідок прямого попадання міни в бліндаж. Його загибель підтвердила експертиза ДНК. Віталію Онофрейчуку було 37 років.

За матеріалами molbuk.ua.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews