Михайло Павлюк пообіцяв підтримувати україномовні видання на Буковині

14.05.2019 21:42   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

популярне


14 травня 2019 року у Будинку з левами під головуванням в.о. голови Чернівецької обласної державної адміністрації Михайла Павлюка відбулось засідання експертної ради з питань підтримки книговидання.

 «Відрадно, що тут зібрались небайдужі освічені люди, які переживають за розвиток книговидання, за українське слово і його популяризацію. Цього року обласний бюджет на книговидання за клопотанням ОДА складає 1 млн грн.  Приємно, що ця сума є найбільшою за останні роки і таким чином можемо дійти висновку, що книговидання в області активно розвивається», – зазначив Михайло Павлюк.

В.о. голови ОДА також наголосив, що на сьогодні 66 видань претендують на фінансову підтримку у 2019 році в рамках «Регіональної програми забезпечення інформаційних потреб населення області, відзначення свят державного, регіонального, місцевого значення та здійснення представницьких, інших заходів на 2016-2010 роки».

«Хочу нагадати, що як і кожного року, цього річ ми маємо чимало ювілейних заходів, які дуже важливі в контексті виконання Указу Президента України «Про заходи з відзначення 100-річчя подій Української революції 1917–1921 років» і ювілеїв наших видатних митців. Тому виконавча влада області обов’язково враховуватиме це, адже дуже важливо підтримувати саме україномовні видання, особливо з огляду на підписання закону про мову. Нагальним є і підтримання місцевих журналів, наприклад, журналу «Невгамовні» та  літературно-мистецького і науково-освітнього видання «Німчич»», – сказав Михайло Павлюк.

Посадовець також заслухав усі подані зауваження та пропозиції експертної ради з питань підтримки книговидання.

Всі книги, журнали, що подані на фінансування через програму були розподілені між експертами для рецензування. Наступне засідання ради відбудеться в червні, під час якого буде визначено, які видання та в якому обсязі отримають фінансову підтримку.

За матеріалами ЧОДА.
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews