Правову консультацію жестовою мовою надають на Буковині

27.10.2019 20:12   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Відтепер клієнти системи БПД можуть отримати правову допомогу, скориставшись послугами перекладача-дактилолога. Звернувшись до будь-якого місцевого центру з надання БВПД, людина з порушенням слуху може поспілкуватися з юристом або адвокатом за допомогою skype-зв’язку з перекладачем жестової мови.

Пілотний проєкт реалізується на базі Правобережного київського місцевого центру з надання БВПД. Саме там працює перекладач-дактилолог, який двічі на тиждень надаватиме послуги перекладу жестової мови за допомогою skype-зв’язку.

Сервіс працює наступним чином. Коли людина з порушенням слуху звертається до місцевого центру з надання БВПД, їй повідомляють про можливість отримати послуги перекладу жестовою мовою за допомогою skype-зв’язку. Працівник місцевого центру з’єднується з перекладачем-дактилологом, який у цей час перебуває у Правобережному київському місцевому центрі з надання БВПД. Перекладач одразу озвучує те, що говорить людина з порушеннями слуху та перекладає на жестову мову відповідь юриста або адвоката.

Послугами перекладача-дактилолога можна скористатися щовівторка та щоп’ятниці з 9.00 до 13.00.

Контактна інформація! Звернутися по допомогу можна до Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: м. Чернівці, вул. Університетська, 1, тел.: (0 372) 51-36-12.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103

Дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України безкоштовні, приймаються цілодобово.

За матеріалами ЧОДА

null
Фото з мережі Інтернет



 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews