Поляки допоможуть зробити щось добре для дітей у Ланівцях

26.09.2017 13:15   Джерело: Ровесник
Опубліковано : Новини Тернопілля

До Ланівців завітала польська делегація. Під час зустрічі із представниками місцевої влади обговорили питання створення у цьому місті реабілітаційного центру для дітей з особливими потребами, - пише Ровесник.

Відтак ланівчани перейматимуть досвід Кременця, де вже залучають інвестиції для реалізації такого проекту. Як наголосили представники найкращого реабілітаційного центру в Польщі, у кожному районі Тернопільщини необхідно створити громадську організацію, яка безпосередньо співпрацюватиме з іноземними фондами.

Учасники польської делегації – це небайдужі люди, які готові ділитися досвідом і допомагати батькам виховувати дітей з маломобільних груп. 

Представники делегації зустрілися з міським головою Ланівців. Улітку Роман Казновецький здійснив робочий візит до Польщі, де вивчав ситуацію стосовно лікування, реабілітації та навчання маломобільних груп населення, а саме дітей.

Представники польської делегації зустрілися з батьками дітей з особливими потребами, а також з громадськістю та  депутатами різних рівнів у залі засідань Лановецької райради. Польські друзі запропонували учасникам зустрічі можливість безкоштовного тижневого екскурсу для бажаючих до центру в м. Замость (Польща).

Міський голова Ланівців Роман Казновецький розповів гостям про програми підтримки, які діють у місті. Вони стосуються дітей з особливими потребами, з малозабезпечених сімей. Міська програма «Турбота» передбачає одноразову матеріальну допомогу внутрішньо переміщеним особам, ветеранам та інвалідам Другої світової війни, сім’ям із дітьми, які опинилися в складних життєвих обставинах, батькам дітей з обмеженими можливостями, дітей з кризових категорій, дітей-сиріт, напівсиріт, малозабезпеченим, які гостро потребують фінансової допомоги. Крім того, ліквідаторам та постраждалим внаслідок аварії на ЧАЕС, учасникам  антитерористичної операції, особам, які брали участь у виконанні бойових завдань на території інших країн. Лише цього року здійснено виплат цим категоріям населення на суму близько 110 тис. грн.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Ровесник