Чернівецькій області загрожує епідемія кору

03.12.2017 06:43   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

В Україні зростає кількість хворих на кір - імунологи прогнозують епідемію. Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.Ранок. Серед хворих навіть є діти, яким робили щеплення.

Наприклад, у Києві стрімко збільшується кількість хворих на кір. За 22 дні листопада на кір захворіли 23 людини. Загалом від початку року в столиці зафіксували 80 випадків захворювання. Більшість хворих наразі госпіталізовані. У половини з них важка форма захворювання. Кір підхопили й троє дітей, яким робили щеплення. Щоправда, хворобу вони переносять значно легше.

На Буковині також триває спалах кору. Станом на перше грудня в області зареєстрували вісім спалахів. Серед хворих – і вагітна жінка, яка лікується в інфекційному відділенні Глибоцької лікарні. Про це повідомили в обласному лабораторному центрі. 

Загалом упродовж року на кір захворіли 208 буковинців, про це розполвіли в лабораторному центрі. У п’яти хворих кором зареєстровані ускладнення – пневмонії. В 2017 році летальних випадків не зареєстровано.

Між тим, зі слів лікарів, у 2018 році Україна потерпатиме від серйозної епідемії кору. Під загрозою ураження хворобою можуть опинитися від 10 до 100 тисяч осіб.

Очікується, що найбільше від кору страждатимуть Чернівецька, Запорізька, Чернігівська та Рівненська області.

Також фахівці лабораторного центру наголошують, що єдиним захистом від кору є вакцинація. 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews