У Чернівцях за послуги Діда Мороза і Снігуроньки потрібно платити податки

05.12.2017 20:13   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

У Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області нагадують, що за послуги Діда Мороза і Снігуроньки, а також за продаж ялинки (сосни) потрібно буде сплатити податок.

Податківці роз’яснюють, що оподаткування винагороди Діда Мороза і Снігуроньки та інших казкових персонажів під час святкування Нового року і Різдвяних свят здійснюється згідно з нормами Податкового кодексу і залежить від статусу цих громадян – здійснює діяльність як приватний підприємець, працює за цивільним договором з іншими платниками податків чи надає послуги без державної реєстрації самостійно.

У разі надання таких послуг у межах підприємницької діяльності податок сплачується в залежності від обраної системи оподаткування.

Новорічні персонажі які працюють на корпоративних вечірках, дитячих святах, або приймають участь в театралізованих виставах, що тривають напередодні і під час зимових канікул, які організовані юридичними особами чи приватними підприємцями, отримають свій заробіток за мінусом податку, так як згідно з нормами розділу ІV Податкового кодексу України «Податок на доходи фізичних осіб» податкові агенти (хто виплачує дохід) зобов’язані утримати податок та перерахувати його до бюджету. Також такі суми, виплаченого доходу повинні зазначатися у формі №1ДФ за ознакою доходу 01.

У разі отримання доходів, які не оподатковувалися при виплаті, всі «казкові герої» - казковими залишаються лише під час святкування, а після свят зобов’язані завітати до податкової служби за місцем реєстрації та подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи за наслідками звітного податкового року, а також сплатити до бюджету податок з таких доходів за ставкою 18 відсотків.

Слід зазначити, що продаж найпопулярнішого новорічного товару серед населення - ялинок, оподатковується за такими ж правилами.

У фіскальному відомстві запрошують добровільно задекларувати свої доходи. Оскільки, володіють інформацією про здійснення такої діяльності деякими громадянами із інтернет - оголошень, об`яв у соціальних мережах та інших ресурсів.

Консультації щодо правил оподаткування можна отримати у Центрах обслуговування платників податків. Детальніше за посиланням: http://cv.sfs.gov.ua/okremi-storinki/tsentri-obslugovuvannya-platnikiv-poda/.

За матеріалами прес-служби Чернівецької обласної державної адміністрації.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews