До Дня ліквідатора чернівчанам розповіли про рятувальників – учасників ліквідації аварії на ЧАЕС (Фото)

13.12.2017 21:14   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

13 грудня, напередодні Дня вшанування учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, працівники Управління ДСНС України у Чернівецькій області організували для буковинських школярів пізнавальні екскурсії.

Дітям показали музей пожежно-рятувальної справи Буковини. Такі заходи були проведені із виховною метою, адже в музеї окремий зал присвячений героям Чорнобиля.

Школярі Кам’янської ЗОШ Глибоцького району та учні ліцею № 1 міста Чернівців мали змогу оглянути стенди, де розміщено історію створення Чорнобильської атомної електростанції, дізнатися  про трагічні події, які трапилися у ніч на 26 квітня 1986 року, У музеї школярам розповіли про ліквідаторів аварії – рятувальників,  які першими прийняли на себе удар атомного ворога, згадали буковинських вогнеборців, котрі працювали у  зоні відчуження і боролися з наслідками катастрофи. Щоб діти усвідомлювали масштаб аварії, окрім розповідей їм було продемонстровано документальні записи про Чорнобиль із щоденників ліквідаторів та унікальні фото, які зберігаються у музеї.

Окрім цього, школярі відвідали інші зали, де оглянули зразки пожежної техніки та спорядження рятувальників минулих століть, спеціальні костюми вогнеборців і  дізналися історію пожежної охорони Буковини.

За матеріалами прес-служби Управління ДСНС України у Чернівецькій області.

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews