В умовах здорожчання продуктів, відповідно, святкові страви обходиться господарям значно дорожче. Виконавчий директор Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин в ефірі Еспресо.TV розповів, скільки вартуватиме для громадян накрити стіл на Різдво.
Олег Пендзин розповів, що орієнтовна загальна вартість страв, які будуть присутні на святковому столі, цьогоріч зросте на 18-20%. Для підрахунків коефіцієнту взяли середню вартість таких страв, як вареники з капустою, хліб, тертюхи зі сметаною та пісний борщ.
Перегляньте також:
- Укриття у Чернівцях: де знайти і в якому вони стані
- Атака “Шахедів” на Чернівці: стали відомі подробиці наслідків обстрілу РФ
«Якщо порахувати, то приблизно всю цю їжу можна буде поставити на стіл за 300-350 грн. Якщо врахувати, що ми візьмемо 1 кг куті, близько 35 вареників, 20 тертюхів, то в середньому страва виходить 25-30 грн, кутя – десь 50 грн. В цілому за 300-350 грн 12 страв на столі буде», – наголосив Пендзин.
За матеріалами https://molbuk.ua