Чернівчанкам з міського бюджету виділили кошти на пологи

13.01.2018 21:43   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Відтепер чернівецькі породілі не повинні давати кошти на ліки - це забезпечать за рахунок міського бюджету. А ось породіллям з районів довдедеться самостійно купувати необхідні медикаменти. 

Головні лікарі запевнили, що перебоїв з ліками не буде, про це molbuk.ua розповів начальник управління охорони здоров’я міської ради Ігор Незборецький: 

«Вивісили на інформаційних стендах у пологових будинках оголошення, що всі породіллі, які зареєстровані у Чернівцях, забезпечені ліками. Головні лікарі запевнили, що перебоїв з ліками не буде. Але хочу наголосити, що кошти виділили саме для жінок, які мешкають у Чернівцях. За статистикою ж, у двох пологових будинках міста – 40 відсотків – це пологи породіль із районів. Їм пологи за гроші міського бюджету оплачувати не будуть. Мер звертався до керівництва області з проханням розглянути питання щодо компенсації ліків породіллям з районів, але поки що відповіді немає», – каже Ігор Незборецький.

Ігор Незборецький також зауважив, щодо благодійних внесків, то якщо людина хоче надати кошти закладу, може перекинути їх на рахунок пологового будинку. Але ніхто не може вимагати коштів на медикаментозне забезпечення.

За матеріалами https://molbuk.ua 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews