У Чернівцях продовжуєть демонтувати незаконні МАФи

28.01.2018 10:05   Джерело: 0372
Опубліковано : Буковинський Новинар

Керівник Інспекції з благоустрою при виконавчому комітеті Чернівецької міської ради Сергій Обшанський сьогодні прозвітував перед громадою про результати у 2017-му році, - пише 0372.

Загалом, чиновник демонструє у своєму звіті помітні результати роботи, особливо активно Сергій Обшанський також висвітлював свою роботу у соцмережах.

- Розпочато було у цьому році чистку від супутникових антен у центральній частині міста, завдання виконано на 100%. Також у 2017-му продовжилася робота з демонтажу незаконних МАФів та об'єктыв зовнішньої реклами, - розповів чиновник.

Що ж варто згадати про Сергія Обшанського, як і про новатора, наприклад, саме з його ініціативи на посаді було розпочато роботу, щоб позначити паркомісця для людей з інвалідністю.

Також, за словами Обшанського його інспектори приймали активну участь у місячниках благоустрою, особливо у частині екологічної тематики. У 2017-му активно штрафували господарів, які спалювали листя і проводили з ними профілактичні бесіди.

Але працювати ще є над чим, адже не все вдалося зробити за минулий рік.

- У 2017 -му інспекція планувала повністю побороти стихійну торгівлю в Чернівцях, а це - 11 несанкціонованих ринків. Програма, на жаль виконана не до кінця, але ситуація контрольована, - запевняє С. Обшанський. - Ми ліквідували п’ять стихійних ринків повністю. Наприклад, на перехресті вулиць Головної та Ентузіастів та біля кінотеатру «Чернівці» торгівлі немає в робочі дні. На вулиці Боженка також усе під контролем інспекції. Ми співпрацюємо з поліцією. Вона контролює ситуацію після 17.00 в робочі дні та у вихідні.

Також чиновник підкреслив, що для нього головне у 2018-му - збереження команди та спілкування з мешканцями Чернівців. Адже керівник Інспекції з благоустрою хоче, щоб чернівчани розуміли, що Інспекція - не лише каральний орган. Обшанський добре підготувався до зустрічі з журналістами та громадою. Під час звіту він також провів відеопрезентацію про поводження з відходами. Адже з 1 З 1 січня 2018 року набрала чинності норма Закону «Про відходи» . Це означає, що сміття мають сортувати і розділяти його на придатне та непридатне для повторного використання. Органи місцевого самоврядування мають забезпечити роздільний збір сміття. 2018 року встановлять додаткові баки і за допомогою альтфатера приватної компанії разом з комунальним підприємством «Спецкомунтранс» будуть вивозити сміття.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: 0372