Буковинці платитимуть за газ згідно абонплати

05.02.2018 20:43   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Українці платитимуть за газ по-новому: запровадять абонплату за тепло і газ, зменшивши пропорційно на відповідну суму сам тариф.

Про це повідомляють у меморандумі про співпрацю України з Міжнародним валютним фондом.

Суть очікуваного нововведення полягає в тому, що частину від вартості тепла (те, що витрачають на утримання інфраструктури) виключать із загального тарифу і винесуть окремим платежем "за доставку і розподілення". Ось цей новий тариф і доведеться оплачувати весь рік, незалежно від того, чи це опалювальний сезон, чи літо.

При цьому вартість абонплати на опалення може коливатися в межах 100 грн. Водночас, вартість Гкал тепла має пропорційно знизитися.

Щож до абонплати за газ, то Національній комісії в сфері енергетики і комунальних послуг потрібно буде тільки ввести в дію свою постанову, яка була відкладена на початку 2017 року.

Абонплату за газ доведеться платити незалежно від того, чи використовується на даний момент газ, чи ні. Розмір абонплати прив’яяжуть до лічильника. Чим він буде потужнішим, тим більше доведеться платити. Розмір абонплати за газ, як і за опалення, може сягати 100 грн/місяць.

Про терміни запровадження абонплати наразі не повідомляється. 

За матеріалами https://molbuk.ua 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews