За перемогу в конкурсі «Учитель року – 2018» змагатимуться буковинські педагоги (Фото)

08.02.2018 07:43   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

 

У Чернівецькій ОДА відбулося спільне засідання оргкомітету та журі з питань підготовки та проведення цьогорічного конкурсу «Учитель року – 2018».

Буковина віддавна має традиції фахових змагань учителів. У загальному підсумку за 22 роки проведення Конкурсу Буковина має 7 переможців та 15 лауреатів.

Цьогорічний Конкурс «Учитель року – 2018» має декілька нововведень:

- Вперше для участі у Конкурсі вчителі реєструвалися на єдиній платформі, яку надала компанія «Microsoft Ukraine»;

- Змагання проводитимуться додатково у номінації «Учитель предметів духовно-морального спрямування» (на регіональному рівні);

- ІІ тур Конкурсу передбачає відбірковий та фінальний етапи конкурсних випробувань (Відбірковий етап: «Тестування з фахової майстерності», «Практична робота», «Методичний практикум» та фінальний етап: «Навчальний проект», «Урок») ;

«Переможець конкурсу у кожній номінації нагороджується грошовою премією у розмірі трьох прожиткових мінімумів; лауреати, які посіли друге та третє місця, - по два та один прожиткові мінімуми відповідно; щомісячною стипендією до зарплати упродовж року, яка у 2018 році збільшилась за сприяння голови обласної державної адміністрації Олександра Фищука (І місце - 1000 грн., ІІ місце - 700 грн., ІІІ місце - 500 грн.); подарунковим сертифікатом (І місце – 1000 грн., ІІ місце – 700 грн., ІІІ місце – 500 грн.). Кошти на стимулювання педагогічної праці педагогів передбачено Регіональною обласною програмою «Вчитель» на 2013-2022 роки. «Всеукраїнський конкурс «Учитель року – 2018» є потужним мотиваційним середовищем підвищення професійного й особистісного розвитку для педагогів області, де кожен має унікальну можливість підкреслити власну професійну майстерність та популяризувати педагогічні здобутки», – зазначила директор Департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації Оксана Палійчук.

Довідково. Всеукраїнський конкурс «Учитель року – 2018» проводиться у номінаціях: «Українська мова та література», «Німецька мова», «Фізика», «Фізична культура», «Учитель предметів духовно-морального спрямування» (на регіональному рівні).

Другий тур Конкурсу проводиться в очній формі з 15.02.2018 по 22.02.2018 року.

У другому турі Всеукраїнського конкурсу «Учитель року - 2018» беруть участь 63 переможці першого туру. Як і минулорічний конкурс, «Учитель року – 2018» проходитиме прозоро. Перебіг заключного туру, відеозаписи конкурсних випробувань, оціночні відомості висвітлюватимуться на інформаційних сайтах Департаменту освіти і науки облдержадміністрації та Інституту післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області у вкладці «Учитель року».

За матеріалами прес-служби Чернівецької ОДА.

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews