Які ключові критерії вибору допоможуть купити акумулятор для електровелосипеда та дитячої машини

29.08.2024 20:04   Джерело: CvNews
Опубліковано : Буковинський Новинар

Електричні велосипеди та машинки для дітей оснащені батареями з малою кількістю циклів заряду-розряду. До того ж природне старіння призводить до втрати ємності, тому з часом з'являється необхідність купити акумулятор для електровелосипеда або дитячої машини. Комплексний підхід дасть вам можливість знайти АКБ за вигідною ціною з найкращими параметрами, забезпечити підтримку оптимальної продуктивності, тривалу та надійну роботу транспортного засобу. Головне — розібратися в основних критеріях вибору.

Які бувають акумулятори для дитячих машин та електровелосипедів

В українських інтернет-магазинах найчастіше зустрічаються два типи АКБ — AGM і GEL. У конструкції обох використовується принцип свинцево-кислотних батарей: електродні пластини виготовлені зі свинцю і доповнені іншими металами. Однак в абсорбуючих моделях (AGM) додатково є абсорбуюче скловолокно, а в гелевих (GEL) — електролітна речовина із силікагелю. Тобто в першому випадку між розташованими близько одна до одної пластинами лежать абсорбуючі мати, а в другому — міститься спеціальний гель, що здатен утримувати всередині електроліт.

Акумулятор для електровелосипеда або машинки - які характеристики враховувати

Перш ніж купити акумулятор для електровелосипеда або машинки, враховуйте, що відмінності в конструкції AGM і GEL безпосередньо впливають на характеристики акумуляторної батареї:

  • ємність — за однакового розміру гелеві АКБ мають більший максимальний запас енергії, ніж абсорбуючі;
  • заряд-розряд — гелеві АКБ на електровелосипед витримують у середньому 600 циклів, тоді як абсорбуючі вдвічі менше — 300;
  • навантаження — GEL краще переносять регулярні глибокі розряди й екстремальні умови, а термін служби AGM під такою напругою, навпаки, скорочується;
  • струм розряду — багато AGM батарей здатні видавати високий пусковий струм, що важливо для потужних транспортних засобів, наприклад, коли необхідно купити акумулятор для електровелосипеда;
  • безпека — GEL безпечніші завдяки здатності стабілізувати електроліт;
  • експлуатаційний період — абсорбуючі служать у середньому 5 років, а гелеві — від 7 років.

Вивчивши відмінності, хочеться зробити висновок: акумулятори для дитячих машин і електровелосипедів GEL-технології — найкращий варіант. Вони безпечніші, стійкіші до глибоких розрядів, працюють в екстремальних умовах, довговічніші. Однак AGM моделі теж мають чимало переваг, включно з високим пусковим струмом, низьким саморозрядом, стабільністю при заряді на різних силах напруги, плюс їхня ціна нижча.

Інші важливі параметри при виборі АКБ на електровелосипед і дитячу машину

Попередньо визначивши відповідний тип акумуляторної батареї, ви вже заощадили чимало часу на пошуках. Тепер слід переходити до вивчення ключових параметрів, що дасть змогу зробити правильний остаточний вибір.

АКБ на електровелосипед і дитячу машину - параметри вибору

Вирішуючи купити акумулятори для дитячих машин або електричний велосипед, дивіться на такі параметри:

  • ємність (Ah) — визначає максимальну кількість енергії, відповідно, тривалість функціонування на одному заряді;
  • напруга (V) — має відповідати необхідній напрузі для вашої моделі машини/електровелосипеда;
  • струм заряду (A) — визначає максимальний струм, що видається без пошкоджень, тобто потрібно дивитися на вимоги пристрою;
  • цикли заряду-розряду — чим їх більше, тим довше прослужить АКБ без зниження ємності;
  • мобільність — з огляду на часті переміщення, легша і компактніша АКБ краща для розглянутих нами пристроїв.

Орієнтуючись на особливості кожного типу акумуляторної батареї і вищевказані ключові параметри, вам вдасться підібрати ідеальний варіант. До того ж в інтернет-магазині Voltmarket створено фільтри, що дають змогу купити акумулятор на дитячу машину або електровелосипед без витрачання часу на вивчення всього каталогу. А створені під кожен товар сторінки дають достатньо інформації (фото, опис, характеристики, відгуки) для купівлі батареї з урахуванням особливості конкретного пристрою.

Автор: Куртов Сергій Володимирович (Voltmarket).

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews