Михайло Павлюк взяв участь у 6-му Форумі жінок Буковини

02.03.2018 20:42   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Другого березня перший заступник голови обласної державної адміністрації Михайло Павлюк взяв участь у 6-му Форумі жінок Буковини «Стратегії розширення політичної та суспільної участі жінок», який відбувся в сесійній залі обласної ради.

Перший заступник голови обласної державної адміністрації привітав учасниць VI-го Форуму жінок Буковини з початком роботи такого заходу.

«Бажаю плідної конструктивної та результативної роботи сьогодні, адже це хороша можливість такому поважному товариству – таким знаним в місті, районах Чернівецької області та далеко за межами Буковини жінкам зібратися в одному місці для обговорення концептуально важливих речей, котрі стосуються нас, як громадян, буковинців, котрі прагнуть приєднатися до Європейського Союзу. Разом з тим, ми добре розуміємо, що європейська інтеграція – це, зокрема, і певні цінності. Так от серед цих цінностей – питання рівності є надзвичайно важливим: рівності людей з певними можливостями та обмеженими можливостями, рівності чоловіка та жінки, рівності у всіх колах сім’ї, - зазначив Михайло Павлюк. –  Саме жінка є берегинею цих цінностей, та власне інших, які ми ототожнюємо з європейською інтеграцією. Одночасно хочу висловити слова поваги та пошани людям, адже щодня, кожну годину чи хвилину всі ми боремося за цінності як волонтери, учасники різноманітних тематичних дискусій, людей, котрі їдуть на Схід і захищають нас тими можливостями та умовами, які створюємо заради незалежності, соборності нашої держави – територіально цілісної європейської країни».

 «Ми кожного дня докладаємо зусиль, аби наші діти жили в кращих умовах і це завдяки вам, жінкам, а також активній цілеспрямованій громадсько- та суспільно активній жінці. Коли говорять, що жінка –  це здебільшого emotio, щодня я переконуюсь, що кожна жінка – це ratio, це раціональний підхід. Я весь час його шукаю у поглядах та переконаннях жінки. І я щасливий, адже практично завжди їх зустрічаю», - зауважив перший заступник голови облдержадміністрації.

Посадовець побажав присутнім продуктивної роботи та акцентував на відкритості виконавчої влади краю до спільних проектів, завдань та ідей задля руху України у задекларованому та неодноразово захищеному напрямку, в тому числі, завдяки жінкам на майданах, форумах та інших майданчиках демократії.

В рамках Форуму обговорено питання децентралізації як виклику для жінок у владі, запобігання та протидії гендерно зумовленому насильству проти жінок тощо.

Організатори заходу – ГО «Центр громадської активності «Синергія», ВГО «Жіночий консорціум України», Асоціація жінок – депутатів місцевих рад Чернівецької області, Чернівецький клуб «Успішна чернівчанка», ГО «Ділові жінки Буковини», ГО «Кроки до майбутнього».

За матеріалами прес-служби Чернівецької ОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews