На Буковині стартував проект «Нові імена»

04.03.2018 21:13   Джерело: vsemisto.info
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Обласний відбірковий тур огляду-конкурсу Всеукраїнської мистецької програми «Нові імена» триватиме до 15 березня. У цьогорічному конкурсі беруть участь 26 учнів із 13 художніх шкіл Чернівеччини.

Вони представляють понад 150 творів у номінаціях «образотворче мистецтво» та «народне мистецтво». Відвідувачі побачать живопис, графіку, художню кераміку, різьблення по дереву, витинанки, ткацтво. Роботи демонструватимуть справжнє різноманіття сучасних технік образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва, зокрема традиційне буковинське мистецтво.

«Нові імена України» – це мистецький проект, започаткований Українським фондом культури 1991 року. Для того, аби віднайти та підтримати обдаровану молодь у галузях музики, літератури, образотворчого мистецтва і народної творчості. Щорічно у рамках Всеукраїнської мистецької програми «Нові імена» проводять обласний відбірковий тур огляду-конкурсу, в якому беруть участь учні художніх шкіл та образотворчих відділів шкіл мистецтв Буковини.

Учасниками обласного туру конкурсу цього року є кращі учні 13 художніх шкіл області. Найобдарованіші юні таланти продемонструють глядачеві свої кращі творчі напрацювання, які вони виконали під час навчання у мистецьких школах, і вклали у свої роботи багато зусиль, уяви та майстерності. За підсумками обласного туру, переможці повезуть свої роботи до Києва.

«Упродовж 16 років існування програми «Нові імена України» учні художніх шкіл Чернівецької області не раз поверталися додому переможцями – лауреатами або дипломантами, – розповідає методист з діяльності художніх шкіл методкабінету початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів Учбово-методичного центру культури Буковини Василь Беженар. – І це засвідчує про високий фаховий рівень навчання у школах. Наприклад, 2017-го участь у конкурсі взяли 24 учні, з них шестеро стали переможцями обласного туру. Відтак вони представили свої роботи в Українському фонді культури у Києві, де всі стали лауреатами».

За матеріалами http://www.vsemisto.info 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: vsemisto.info