На Буковині триває децентралізація

19.03.2018 21:43   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Обговорення Концепції Перспективного плану формування територій громад в Чернівецькій області без так званих «білих плям», представленої обласною державною адміністрацією та схваленої експертами 6 березня цього року, триває уже другий тиждень.

Так, 18 березня громадські слухання відбулися у 6 населених пунктах Чернівецької області: у селах Грубно, Олексіївка та Лопатів Сокирянського району, с. Пашківці Хотинського району, с. Ванчиківці Новоселицького району, с. Оршівці Кіцманського району.

У заходах взяли участь заступник голови Чернівецької обласної державної адміністрації Василь Гостюк, головні спеціалісти Департаменту регіонального розвитку обласної державної адміністрації та експерти ЧВП «ЦРМС».

Фахівцями було надано ґрунтовне роз’яснення щодо особливостей реформи децентралізації, метою якої є створення спроможних об’єднаних територіальних громад та передача їм значних повноважень і фінансових ресурсів. Також наведено приклади якісних змін у громадах, які об’єдналися.

Представники обласної державної адміністрації упродовж  цього тижня братимуть участь у громадських слуханнях, які станом на 19 березня 2018 року заплановані та проводитимуться в таких населених пунктах області:

·        20 березня – у с. Братанівка Сокирянського району,

·        22 березня – у с. Ширівці,

·        23 березня – у с. Грозинці Хотинського району,

·        25 березня – у с. Тарасівці Новоселицького району,

·        25 березня – у с. Біла Кіцманського району,

·        25 березня – у с. Чорнівка Новоселицького району

Після отримання результатів зустрічі буде надано додаткову інформацію.

За матеріалами прес-служби Чернівецької ОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews