Міжнародний день таксиста відзначають і на Буковині

22.03.2018 20:13   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

22 березня усі, хто заробляє за кермом, відзначають своє професійне свято - День таксиста.

Профсвято відзначають у цей день не випадково - саме 22 березня у 1907 році на вулицях Лондона тоді з’явилися автомобілі зі спеціальними лічильниками, які називалися таксиметри. Тому такий міський транспорт почали називати таксі, а водіїв – таксистами.

Перші таксі були зеленого і червоного кольорів, а традиційний жовтий з’явився завдяки засновнику компанії «Hertz Corporation» Джону Хертцу. Саме він перефарбовував таксі у жовтий колір. Через те, що вони сильно виділялися з потоку машин, практику жовтих автомобілів взяли майже всі таксі-компанії, повідомляє fakty.ictv.ua.

До слова, ще одним пізнаваним знаком таксі є візерунок у вигляді шашечок. За однією з версій, перший такий орнамент з'явився в 20-х роках минулого століття на машинах компанії в США, яка запозичила їх з гоночної символіки. Він повинен був привертати увагу потенційних пасажирів і символізувати швидкість пересування, інформує korrespondent.net.

За матеріалами http://acc.cv.ua

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews