У Чернівецькій області пройде операція «Нерест»

29.03.2018 07:23   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

У зв’язку із наближенням «сезону тиші» та періоду весняно-літньої заборони на вилов риби та інших водних біоресурсів у водних об’єктах України виникає нагальна необхідність посилення державного нагляду за дотриманням законодавства.

Це стосується питань збереження, відтворення та використання водних біоресурсів та консолідації зусиль усіх зацікавлених державних органів. Саме з цією метою щороку проводиться операція «Нерест»,  до якої залучаються державні органи екологічного контролю, органи рибоохорони, органи внутрішніх справ, громадські організації та об’єднання природоохоронного спрямування.

З метою забезпечення природного процесу відтворення водних біоресурсів та їх охорони головою обласної державної адміністрації Олександром Фищуком підписано розпорядження від 07.03.2018 № 226-р «Про заходи щодо проведення весняно-літньої нерестової заборони у 2018 році в Чернівецькій області».

Згідно розпорядження забороняється під час нересту на Дністровському водосховищі з усіма притоками – з 01 квітня до 10 червня, на річці Дністер з усіма притоками – з 01 квітня до 10 червня, в усіх інших річках та їх кореневих водах – з 01 квітня до 20 травня, а в придаткових – з 01 квітня до 30 червня проводити у рибогосподарських водних об’єктах та в прибережних захисних смугах будівельні, днопоглиблювальні, вибухові, бурові, сейсмологічні роботи, видобуток гравію і піщано-ракушкової суміші, інші види гідромеханізованих робіт.

За матеріалами прес-служби Чернівецької ОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews