На Буковині пенсійна реформа в дії

29.03.2018 08:14   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

У Чернівецькій області пенсійна реформа в дії - проведено перерахунки пенсійз використанням показника середньої заробітної плати.

В рамках реалізації Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій» №2148-19 від 03.10.2017, яким передбачено реформування пенсійної системи, Головним управлінням Пенсійного фонду України в Чернівецькій області в установлені строки проведено перерахунки пенсійз використанням показника середньої заробітної плати в Україні за 2016 та 2017 роки в розмірі 5377,90 грн. для осіб, які звернулися за призначенням пенсії в поточному році, а також перерахунки у зв'язку зі зміною рівня мінімальної пенсії за віком до 40% мінімальної заробітної плати, тобто до 1489,20 грн. для пенсіонерів, які в квітні поточного року досягли віку 65 років та мають не менше  35 років страхового стажу – для чоловіків, та 30 років страхового стажу – для жінок.

Перерахунки здійснено пенсійною службою в автоматизованому режимі за матеріалами пенсійних справ, без необхідності звернень громадян. Відтак пенсіонери, які досягли 65-річного віку в квітні цього року, а також буковинці, які реалізували своє право на пенсію в поточному році, до 25 квітня 2018 року зможуть отримати пенсійні виплати з урахуванням результатів проведеного перерахунку їх пенсійного забезпечення.

За матеріалами прес-служби Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews