«Залізничний зв'язок Чернівців із Києвом і Львов - справа не тільки транспортна», - Олександр Фищук

30.03.2018 07:41   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Перша залізниця у світі з’явилася 1840 року в Австро-Угорській імперії. Вона з’єднала зі Львовом польське містечко Бохню та ще 5 інших населених пунктів. А через чверть століття 1866 року перший потяг зі Львова відвідав Чернівці та пішов на Ясси.

Відтак, столиця Буковини належить до тих міст Європи, де залізничне сполучення з’явилося буквально першим.

«І тому, зазвичай, виконавча влада краю не може погодитися з тим, що залізничний зв‘язок Чернівців зі столицею та іншим обласними містами України певним чином урізається, – наголосив під час розмови з журналістом програми «Акцентів» (ТВА) голова Чернівецької облдержадміністрації Олександр Фищук у відповідь на запитання про незручності, які влаштувала останнім часом буковинцям «Укрзалізниця». -  Йдеться про відміну 607/608 поїздів Чернівці - Львів, а також Харків - Чернівці, Івано-Франківськ – Рахів. Таким чином у чернівчан на Київ залишився один потяг, тоді як у їхніх сусідів тернополян, хмельничан та інших до столиці йдуть транзитом 10 поїздів і більше».        

Облдержадміністрація зверталася до «Укрзалізниці». Та звідти, за словами голови облдержадміністрації, прийшла відповідь про фінансові труднощі й проблеми рухомого складу. Та, на думку очільника виконавчої влади краю, скасовувати поїзди, які завжди, практично,  були переповнені пасажирами, щонайменше, недоцільно. Тим паче, коли таке рішення значно обмежує зручності краян. Більше того, як стало відомо зі звіту «Укрзалізниці», попри їхню наповненість, саме такі поїзди як Чернівці – Львів, Маріуполь – Львів тощо належать до найбільш збиткових . Натомість найбільш  прибуткові – це  Київ – Москва, Одеса – Москва, Київ – Санкт-Петербург.

«Якби потяги в нашому напрямку йшли порожніми, тоді можна було б говорити про збитковість, – каже Олександр Фищук. – Та коли ситуація з точністю до навпаки – білети не завжди можна було взяти, то, мабуть, йдеться про поганий менеджмент, – зауважив він. –Одне слово, чекаємо на приїзд до Чернівців заступника міністра інфраструктури. Будемо захищати інтереси буковинців!», – підсумував голова Чернівецької обласної державної адміністрації Олександр Фищук. 

За матеріалами прес-служби РОДА.            

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews