У Чернівцях перевізники оголосили страйк та повідомили новий графік перевезення пасажирів (Фото)

11.04.2018 07:13   Джерело: press-centr.com
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Чернівецькі перевізники вимагають підвищити проїзд з 4 грн до 5 грн. Кажуть, необхідно оновити автопарк, а також обіцяють покращити якість перевезень. Між тим, подібні обіцянки громадяни чули ще рік тому, однак, ніяких змін за цей час не відбулося.

Між тим, днями у міській раді Чернівців відбулося чергове обговорення цін на проїзд між перевізниками, активістами і членами виконкому. Основна вимога чиновників до перевізників - це обґрунтування підняття вартості на проїзд та забезпечення пільгових перевезень. Члени виконкому запевняють, що від останнього подорожчання нічого не змінилось щодо поліпшення якості перевезень.

Перевізники не згодні - кажуть, що після підвищення тарифу до 4 гривень з`явилась GPS навігація, стали їздити регулярніше та безпечніше.

Активісти ж переконані - має бути чіткий, спланований графік перевезення пасажирів і обрахування тарифу. Запевняють, що порахували і дійшли висновку, що 4 гривні - це незбитковий тариф у Чернівцях.

Тим часом, у деяких чернівецьких маршрутках з’явились повідомлення про те, що від 11 квітня з 11:00 до 15:00 на маршрутах повністю будуть відсутні автобуси, про це пишуть місцеві ЗМІ. Таким чином, перевізники будуть висловлювати незадоволення тим, що міська рада не хоче підвищувати тариф на проїзд до 5 гривень. Відтак, автобуси у Чернівцях  курсуватимуть лише з 6:00 до 11:00 та з 15:00 до 21:00 години.

 

В асоціації «Автомобільні перевізники міста Чернівців» підтвердили, що від завтра перевезення здійснюватимуться за озвученим графіком. Самі перевізники стверджують, що їм довелося вдатись до таких заходів, оскільки не вистачає коштів на пальне. Водії переконують, що в них немає більше можливості працювати собі у збиток.

Нагадаємо, востаннє проїзд у чернівецьких маршрутках дорожчав навесні минулого року. Тоді вартість проїзду зросла до 4 гривень. У Львові вартість проїзду в маршрутках до 5 гривень зросла з січня 2018 року, у Рівному – з 1 квітня.

Автор: Мирослава БЗІКАДЗЕ

За матеріалами http://press-centr.com 

null
Фото: АСС

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: press-centr.com