Садівники прогнозують врожайний рік на Буковині

11.04.2018 08:17   Джерело: cn.oblast.online
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Цієї зими грудень був не дуже сніжним, проте, лютий потішив снігопадами, а цьогорічний сніг пролежав майже до Великодня. Така аномально пізня весна має принести хороший врожай, запевняють досвідчені садівники.

Професійні агрономи наголошують, що пізня весна не несе у собі жодної небезпеки для дерев, у порівнянні із заморозками, які приходять після початку цвітіння фруктових дерев та висадження розсади у землю.

Так, минулоріч, після заморозків у середині квітня, багато буковинських садівників наново пересадили огірки та помідори, а на деревах загинула більша частина плодів. Однак, минулого року заморозки пішли на користь деревам, які встигли відпочити, впевнені садівники.

У 2018 через мороз у березні дерева зацвітуть пізніше - тоді, коли погодні умови будуть більш стабільні. Буковинські агрономи прогнозують цей рік щедрим на фрукти та ягоди. Підтвердження даного прогнозу стане відоме одразу після того, як відцвітуть сади - за прогнозами фахівців, це відбудеться всередині травня.

За матеріалами http://cn.oblast.online 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: cn.oblast.online