Першокурсники ЧНУ створили Квест «Чернівецький Хогвартс»

20.04.2018 14:15   Джерело: АСС
Опубліковано : Буковинський Новинар

Першокурсники економічного факультету ЧНУ ім.Ю.Федьковича спільно з волонтерами Фундації мапа пасії (Fundacji Mapa Pasji) (Польща) створили квест «Чернівецький Хогвартс» за підтримки Фонду «Освіта для демократії», - пише АСС.

П’ять студентів економічного факультету ЧНУ ім.Ю.Федьковича: Максим Чумак , Михайло Зеленчук, Олена Геренда, Яна Жуківська  та Захар Сакалюк працювали волонтерами 2-х творчих майстерень зі створення квесту по ЧНУ (архітектурний ансамбль Резиденції митрополитів Буковини і Далмації ) під назвою: «Чернівецький Хогвартс».

Майстерні відбулися в рамках проекту «Відкриття скарбів спадщини м. Чернівці», що реалізується Польсько-Американським Фондом Свободи програми RITA – «Зміни в регіоні», від Фонду «Освіта для демократії».

Квести, то добра, перевірена часом, зокрема в Польщі, методика інтерпретації і розповсюдження місцевої культурної і природної спадщини, яка з одного боку сприяє збереженню і охороні місцевої спадщини, а з іншої – веде до розвитку туризму, що базується на активному відкритті цікавих місць, інформують в економічному факультеті ЧНУ. 

Чернівці – це місто з дуже багатою культурною спадщиною, де перехрещується багатовіковий вплив української, польської, румунської, єврейської, турецької, російської і німецької культур. В рамкам проекту «Відкриття скарбів спадщини м. Чернівці» волонтерами створені 3 квести ( «Чернівці-кулінарні», «Скульптура Чернівців» та «Чернівецький Хогвартс») – непозначені траси, якими здійснюється мандрівка, з використанням віршованої інструкції і загадок, що скеровують до скарбу – прихованої печатки. Метою проекту є розповсюдження в західній Україні методики квестів як привабливого способу регіональної освіти і туристичної промоції місцевої культурної і природної спадщини, а також реклама культурної спадщини м. Чернівці серед українців і поляків через надання їм цікавої пропозиції „відкриття скарбів” в форматі квестів, які після спільного доопрацювання будуть надруковані у вигляді листівок на польській і українській мові і подаровані ЧНУ.

Ці три квести розповсюджуватимуться серед мешканців Чернівців, як чудова методика відкриття спадщини свого міста, серед туристів, що приїжджають до міста, а також серед інших українських інституцій і організацій, що зацікавлені розвитком квестінгу на своїй території.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: АСС