Діти Буковини відпочиватимуть у центрах «Артек» та «Молода гвардія»

24.04.2018 09:13   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Структурні підрозділи райдержадміністрацій і виконавчих органів міських рад отримують від батьків заяви про необхідність направлення на оздоровлення та відпочинок дітей, які реєструються в журналах звернень громадян.

Відповідно до розпорядження облдержадміністрації від 30 січня 2018 року №81-р «Про покладання функцій з організації оздоровлення в державних підприємствах українському дитячому центрі «Молода гвардія» та «Міжнародному дитячому центрі «Артек», з  01.05.2018 скерування дітей на оздоровлення здійснює Департамент соціального захисту населення обласної державної адміністрації, на підставі даних наданих місцевими структурними підрозділами з урахуванням того, що за рахунок бюджетних коштів дитина має право на забезпечення путівкою до дитячого закладу оздоровлення та відпочинку один раз на рік.

Керівники підрозділів на підставі отриманих заяв формують бази даних відповідних дітей пільгових категорій, що потребують оздоровлення та відпочинку в УДЦ «Молода гвардія» та МДЦ «Артек», і керуються цими даними для розподілу виділених путівок між відповідними структурними підрозділами районних державних адміністрацій і виконавчих органів міських рад.

Для виділення бюджетних путівок до структурних підрозділів подаються документи, які підтверджують статус або категорію дитини та її право на бюджетну путівку.

До ДПУ «МДЦ «Артек» та ДП «УДЦ «Молода гвардія» направляються діти віком:

- від 8 до 16 років включно - у період з кінця вересня до середини травня;

- від 7 до 17 років включно - у період із середини травня до кінця вересня.

Путівки до оздоровчих закладів, придбані за рахунок бюджетних коштів, надаються безоплатно або із частковою оплатою в розмірі 20, 30 чи 50 %  вартості путівки, яка вноситься батьками (особами, які їх замінюють) або проводиться з інших джерел, не заборонених законодавством

Категорії дітей Буковини, яким надаються безкоштовні путівки до УДЦ «Молода гвардія» та МДЦ «Артек».

Міністерство соціальної політики України затверджує плани-графіки розподілу путівок на оздоровлення дітей та тематики змін у дитячих центрах «Молода гвардія» та «Артек», в яких зазначаються строки проведення змін, їх тривалість, кількість путівок, тематика змін у розрізі адміністративно-територіальних одиниць відповідно до співвідношення чисельності дітей шкільного віку в регіоні до загальної чисельності таких дітей в Україні за даними органів державної статистики з урахуванням кількості дітей пільгових категорій.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews