«Чернівцітеплокомуненерго» пропонує економити понад 240 тисяч гривень на рік

27.04.2018 07:13   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Міська рада погодила Інвестиційну програму комунального підприємства «Чернівцітеплокомуненерго» на 2018 рік, спрямовану на виконання заходів з енергозбереження.

Інвестиційна програма стосується технічного переоснащення теплових мереж з заміною на попередньоізольовані труби, реалізація яких має сприяти зменшенню втрат теплової енергії у магістральних трубопроводах.

Виконання заходів, передбачених Інвестиційною програмою, дозволить забезпечити стале функціонування об’єктів теплопостачання; провести модернізацію теплових мереж з метою зменшення витрат енергоносіїв і дотримання санітарних норм та норм охорони праці; довести стан теплових мереж до рівня експлуатаційної безпеки; забезпечити поступове виведення з експлуатації аварійних теплових мереж; підвищити якість послуг з теплопостачання. Серед заходів програми: технічне переоснащення теплових мереж котельні «Південна-1» від ГТП-2Ю до ВТ-109 вартістю 1989,73 тис.грн (без ПДВ), технічне переоснащення теплових мереж котельні «Південна-1» від ВТ-109 до ГТП-3Ю вартістю 605,83 тис.грн.

Термн окупності заходів – до 11 років. Економічний ефект від впровадження заходів Інвестиційної програми в цілому складе 242139 гривень на рік. Фінансування заходів Інвестиційної програми на 2018 рік передбачається здійснити за рахунок амортизаційних відрахувань. Обсяг фінансування Інвестиційної програми складає 2595,56 тис. грн.

Загальна протяжність теплових мереж у двотрубному вимірі становить 92,6 км, в тому числі 25 км магістральних мереж та 67,6 км розподільчих мереж. Довідково МКП «Чернівцітеплокомуненерго» забезпечує послугами з теплопостачання 39364 абоненти, з них 78,6% – населення, 19,9% – бюджетні установи та організації та 1,5% – інші споживачі. Середньооблікова кількість штатних працівників підприємства у 2017 році складала 422 особи.

На сьогоднішній день міське комунальне підприємство «Чернівцітеплокомуненерго» експлуатує 85 котелень, на яких встановлено 611 котлів різних марок потужністю від 0,027 до 35 Гкал/год. Температурний графік найбільш потужних котелень – 105/70 ºС, решти – 95/70º С. Для транспортування теплової енергії підприємство експлуатує теплові мережі загальною протяжністю 92,6 км (у двотрубному вимірі).

Термін експлуатації більшості теплових мереж перевищує 20-25 років. З огляду на значний термін експлуатації таких мереж, стан залізобетонних конструкцій та теплової ізоляції вже не відповідає нормативним вимогам, що призводить до збільшення втрат теплової енергії та зниження надійності роботи. Для покращення основних технічних властивостей мереж необхідно застосовувати новітні матеріали та технології.

За матеріалами прес-служби Чернівецької міськради.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews