На Буковині стверджують, що нестача сироватки від зміїних укусів небезпеки не становить

01.05.2018 21:13   Джерело: acc.cv.ua
Опубліковано : Наталія Чернівецька

У 2018 році Чернівецька область не забезпечена сироваткою від укусів змій. Проте, чиновники переконують, що необхідності у протиотруті немає.

«Ми маємо можливість замовити сироватку через Київ. Тому що певна кількість доз була отримана Україною. І в разі нагальної необхідності ми можемо замовити і отримати сироватку. Але такої потреби у нас наразі не було, - розповів заступник директора департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА Юрій Лесюк.

У департаменті пояснюють, що нагальна необхідність може виникнути, якщо змія вкусить потерпілого у шию або в обличчя, коли отрута дуже швидко може всмоктатися. А в нещодавньому випадку зміїного укусу чоловіка з Путили обійшлись без сироватки.

«Стан хворого, який був доставлений до нашої лікарні, був середньої важкості. Проведена дезинфекційна, гормональна, місцева терапії. Наразі стан потерпілого задовільний», – говорить в.о. головного лікаря Путильської лікарні Ярослав Гаврилюк. У медустанові підтвердили інформацію, що наразі сироватки від зміїних укусів у них немає «Наша сироватка вийшла з терміну ще у березні. Звертались у відповідні інстанції але немає сироваток зараз. Ми працюємо над цим питанням, щоб була протиотрута. Нам обіцяли, що протягом наступного тижня надійде сироватка», – повідомив Я. Гаврилюк.

А поки буковинцям радять бути обережними та не наражати себе на небезпеку.

За матеріалами http://acc.cv.ua

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: acc.cv.ua