Чернівецька міська дитяча лікарня отримала нове обладнання (Фото)

05.05.2018 09:42   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

У рамках реалізації проекту №23 «Цілодобова реєстрація електрокардіограми у дітей для контролю функції серця», що переміг в програмі «Бюджет ініціатив чернівчан-2017», для потреб міської дитячої клінічної лікарні придбали  електрокардіограф холтер та комп’ютер до нього.

Дане медичне обладнання доставлено в установу, протестовано та вже використовується для діагностики функції серця у немовлят.  

Довідково: З кожним роком зростає кількість дітей з вродженими патологіями серцево-судинної системи. Ці недуги небезпечні тим, що можуть призвести не тільки до інвалідності дитини, але і до смерті. Рання діагностика патології та своєчасне лікування значно зменшує ризики ускладнень. Холтерівське моніторування ЕКГ  полягає в безперервній реєстрації електрокардіограми протягом 24 і більше годин (48, 72 години, іноді до 7 діб).

Запис ЕКГ здійснюється за допомогою спеціального портативного апарату -рекордера (реєстратора), який фіксується на пацієнті. Аналіз отриманого запису здійснюється на дешифраторі, яким зазвичай слугує комп’ютер з відповідним ПЗ. Сучасні реєстратори можуть самі здійснювати первинну класифікацію записаної ЕКГ, що дозволяє прискорити процес її остаточної розшифровки лікарем на комп’ютері. Виявлені особливості або патологія ілюструються роздруківками ЕКГ за відповідний період моніторування.

За матеріалами прес-служби Чернівецької міської ради.

null
Фото прес-служби Чернівецької міської ради

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews