Чернівецькі рятувальники провели рейди в місьцях відпочинку людей (Фото)

У теплу, сонячну погоду люди масово вирушають на відпочинок у ліс чи до річки, розводять багаття та проводять час на природі. В такий період значно збільшується ризик виникнення пожеж в екосистемах, спричинених необережним поводженням з вогнем відпочивальниками. З метою недопущення подібних випадків, впродовж вихідних днів рятувальники посилено проводили роз’яснювальну роботу серед громадян. Зокрема, працівники Чернівецького міського відділу – у парках, на берегах місцевих озер та річки.

Під час рейдів рятувальники навчили громадян основних правил безпечного відпочинку. Вогнеборці розповіли, у чому небезпека пожеж, котрі трапляються у лісах та паркових зонах. Фахівці Служби порятунку наголосили, що найбільшу загрозу становить те, що вогонь швидко може поширитися на значну площу, знищуючи дерева та все живе. Також миттєве розповсюдження полум’я ускладнює роботу пожежно-рятувальних підрозділів під час ліквідації лісових пожеж.

Читайте також

В Чернівцях 13 підприємств постраждало від пожежі

Щоб запобігти виникненню пожеж в екосистемах, рятувальники закликали місцевих мешканців завжди дотримуватись правил безпеки на природі. Рятувальники нагадали буковинцям, що полум’я у лісах потрібно розводити лише на добре розчищеній галявині на безпечній відстані від дерев, не залишати його без нагляду. Перед тим, як вийти з лісу, вогонь обов’язково треба залити водою чи засипати землею, не залишати за собою сміття, особливо не кидати недопалків у лісових масивах, адже від цього миттєво може статися пожежа.

Спілкуючись із людьми, котрі відпочивали поблизу річок та озер, рятувальники наголосили, що купальний сезон ще не розпочався. Тому, аби не ризикувати власним життям, не варто заходити у воду. Для усвідомлення громадянами важливості дотримання правил безпеки під час відпочинку на природі, рятувальники вручили їм тематичні листівки.

null

 

null
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Управління ДСНС у Чернівецькій області