Посол ФРН в Україні відвідав Чернівці

14.05.2018 21:14   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Чернівецький міський голова Олексій Каспрук зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом ФРН в Україні Ернстом Райхелєм, який здійснив візит у Чернівці з метою участі в офіційній церемонії відкриття пам’ятника Розі Ауслендер.

Погруддя, встановлене за кошти Міністерства закордонних справ Німеччини в рамках проекту «Буковинсько-Галицький літературний маршрут» відкрили на площі Пресвятої Марії саме у день народження цієї видатної поетеси чернівецького походження. У робочій зустрічі також взяв участь Почесний консул Німеччини у Чернівцях Олександр Шламп.

Міський голова поінформував дипломата про співпрацю німецьким державним банком розвитку KfW в рамках проекту з реконструкції, оптимізації структури та підвищення енергоефективності системи міського водопостачання, з Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, зокрема, в проектах «Інтегрований розвиток міст в Україні» та «Енергоефективність в громадах II». Нещодавно відкрите за допомогою міської ради Регіональне Бюро GIZ у Чернівцях, на думку міського голови, суттєво розширило організаційні та комунікативні можливості спільних проектів.

Навколо питання пана Райхеля стосовно негайних та відтермінованих наслідків для міста трудової міграції українців у Західну Європу відбулась коротка економічна дискусія, внаслідок якої сторони погодились, що єдиним шляхом утримання громадян на робочих місцях в Україні є, по-перше, їх активне створення і, по-друге, наближення рівня оплати праці в Україні до середньоєвропейського. У цьому зв’язку міський голова детально зупинився на динаміці розвитку підприємств з німецькими інвестиціями ТОВ “Аутомотів Електрик Україна” та SEBN UA (Сумітомо Електрик – БордНетце Україна).

Зростання ефективності виробництва та стабільні виробничі показники якості продукції на цих підприємствах з німецьким капіталом дозволили значно підвищити середню заробітну плату, що призвело до збільшення показників зайнятості. Так, на підприємстві SEBN UA вже працевлаштовані більше 1200 працівників, у планах на наступні два роки року – збільшення чисельності працюючих до 3000 осіб. Щодо ТОВ “Аутомотів Електрик Україна”, то там вже створено більше 1200 робочих місць, а до кінця 2018 року там керівництво компанії планує збільшити кількість працівників до 1800 осіб.

Міський голова розповів Послу Німеччини про тісні ділові стосунки, встановлені з німецьким містом Мангайм, а також висловив подяку Посольству та Уряду ФРН за підтримку та дієву допомогу у розвитку міста Чернівців. Сторони підтвердили можливість участі банків Німеччини і в інших актуальних інфраструктурних проектах міста, пов’язаних з розвитком аеропорту, вдосконаленням полігону ТПВ, сучасним дорожнім будівництвом тощо.

Посол Ернст Райхель, в свою чергу, засвідчив наміри подальшої плідної співпраці з містом Чернівцями вже на новому рівні, а саме – за умови ефективної роботи у місті Почесного консульства ФРН, своєрідного «знаку якості» та безпечності міста для німецьких туристів та бізнесменів. Сторони домовились про подальші контакти та консультації.

Довідково: Ернст Вольфганг Райхель (нім. Ernst Reichel) (28 липня 1960, Лагос, Нігерія) – німецький дипломат, Надзвичайний і Повноважний Посол ФРН в Косово (2011—2013). Надзвичайний і Повноважний Посол ФРН в Україні (з 2016). Народився 28 липня 1960 року в місті Лагос, Нігерія. Після закінчення школи він вивчав право в Рейнському університеті Фрідріха Вільгельма в Бонні. У 1986 році захистив докторську дисертацію про стан притулку «в рамках міжнародного права». Про важливість міжнародного права для тлумачення німецького закону про надання притулку. З 1988 року на дипломатичній службі Німеччини. У 1990 році співробітник в Генеральному консульстві Німеччини в Санкт-Петербурзі, а потім з 1992 по 1996 рік як консультант по Росії в міністерстві закордонних справ Німеччини. У 1999 році співробітник юридичного відділу Постійного представництва Німеччини при Організації Об’єднаних Націй в Нью-Йорку.

З 2000 року заступник начальника відділу з політики ЄС і інституційних питань у міністерстві закордонних справ ФРН. З 2003 року — заступник керівника канцелярії Генерального секретаря НАТО Яап де Гооп Схеффера. З 2007 року — був начальником відділу по Росії, України, Білорусі, Молдови та Східного партнерства в Міністерстві закордонних справ ФРН. З липня 2011 року — Надзвичайний і Повноважний Посол ФРН в Косово. З липня 2013 року — спеціальний представник Німеччини по країнах Південно-Східної Європи, Туреччини та країн Європейської асоціації вільної торгівлі. З серпня 2016 року — Надзвичайний і Повноважний Посол ФРН в Україні.

1 серпня 2016 року — посол Німеччини в Україні Ернст Вольфганг Райхель вручив копії вірчих грамот заступнику міністра з питань європейської інтеграції МЗС України Олені Зеркаль. 8 вересня 2016 року вручив вірчі грамоти Президенту України Петру Порошенку.

За матеріалами прес-служби Чернівецької міськради.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews