У Чернівцях відкрили надзвичайний мурал «Заставнівська красуня» (Фото)

18.05.2018 08:14   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

«Заставнівську красуню» офіційно презентували 17 травня до Дня вишиванки на вулиці Університетській, 24. Участь у відкритті  взяли представники влади й місцеві меценати.

На площі 186 квадратних метрів художники Юрій та Марта Пітчуки розмістили яскраве зображення дівчини у вишиванці та традиційними для Буковини прикрасами – салбами.

«Упродовж чотирьох років різні ініціативні групи говорили про створення муралів у Чернівцях, – каже Чернівецький міський голова Олексій Каспрук. – Це явище досить поширене в інших містах. Мурали справді надихають і створюють гарний настрій перехожим. З різних причин ці проекти не реалізовувалися у Чернівцях. Мені дуже приємно, що перший мурал відкривається саме у День вишиванки і саме тими людьми, які вміють творити добро і робити комфортним наше життя. Нехай це стане прикладом для багатьох чернівчан, які бажають впорядкувати місто. Ми маємо багато ідей та стін без вікон у центральній частині міста, у спальних районах. Щодо міської влади, то вона завжди підтримуватиме реалізацію таких проектів».

За матеріалами прес-служби міської ради м. Чернівці.

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews