Чернівчан забезпечать сироваткою від правця, дифтерії, сказу та зміїних укусів

24.05.2018 23:47   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Україна отримала гуманітарну допомогу від Посольства Індії.

В якості допомоги було надіслано 35 000 доз протиправцевого імуноглобуліну, 79899  доз правцевого антитоксину, 900 доз дифтерійного антитоксину, 14 450 доз антирабічного імуноглобуліну та 1500 доз антитоксину проти зміїної отрути.

Усі лікарські засоби мають сертифікат якості GMP.

З 2014 року в Україні відсутні сироватки та імуноглобуліни через відсутність реєстрації. Тому гуманітарні вантажі до цього часу були єдиним шляхом забезпечити громадян України специфічними сироватками в разі необхідності.

Міністерство здійснило розподіл даних препаратів і як інформують в Департаменті охорони здоров’я облдержадміністрації, Буковина вже отримала ці специфічні сироватки. Наразі вони також розподілені між лікувально-профілактичними закладами області, відповідно до потреби.

Зокрема, в область надійшло 746 доз  протиправцевого імуноглобуліну, 1719 доз правцевого антитоксину, 19 доз дифтерійного антитоксину, 308 доз антирабічного імуноглобуліну, 32 дози антитоксину проти зміїної отрути.

Надалі передбачається, що забезпечення специфічними сироватками в Україні покращиться, адже за інформацією прес-служби Міністерства охорони здоровя, цього року Україна вперше закупить специфічні сироватки. На початку року було прийнято рішення про включення відповідних препаратів до номенклатур закупівель, а наказ №629 від 6 квітня затверджує перелік необхідних лікарських засобів. До закупівель включено 11 номенклатур, зокрема сироватки та імуноглобуліни проти дифтерії, сказу, правцю та ботулізму, препарати для лікування малярії.

За матеріалами прес-служби Чернівецької ОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews