Іван Мунтян розвиватиме сферу енергоефективності на Буковині

05.06.2018 07:43   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Четвертого червня у Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича відбулася протокольна зустріч із координатором сектору енергоефективності Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ паном Джорджем Крістодореску.

На зустрічі був присутній і генеральний директор Директорату енергоефективності Мінрегіонбуду України Дмитром Петруніним, участь у заході взяв голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян.

Сторонами обговорено питання генерування теплової та електричної енергії на регіональному рівні в контексті процесу децентралізації, використання альтернативних відновних джерел енергії, дотримання стандартів екологічної безпеки, новітні шляхи вирішення проблеми утилізації твердих побутових відходів, а також питання тарифоутворення.

Відтак, голова крайового парламенту Буковини привітав організаторів, гостей та учасників інформаційного семінару «Реформи в сфері енергоефективності – нові можливості для розвитку громад».

«Буковина має певні здобутки у сфері енергоефективності, в тому числі завдяки співпраці із Німецьким товариством міжнародного співробітництва GIZ. Так, у результаті реалізації низки мікропроектів, жителі у сільських, селищних та міських громадах нашого краю змогли переконалися у ефективності енергозберігаючих технологій, а також у дієвості фінансових механізмів, завдяки яким ці технології стають доступнішими. Прикметно, що практика запровадження енергозберігаючих технологій є особливо актуальною для новостворених об’єднаних територіальних громад, які нині мають можливість спрямовувати належні їм фінансові ресурси на підвищення рівня енергоефективності з тим, щоби з часом використати заощаджені завдяки енергозбереженню кошти на свій розвиток», – відзначив Іван Мунтян.

За матеріалами http://buknews.com.ua 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews