У ЧНУ пояснили, навіщо вузу обладнання для виявлення «жучків»

14.06.2018 11:15   Джерело: Молодий буковинець
Опубліковано : Буковинський Новинар

У Чернівецькому національному університеті розповіли, навіщо навчальний заклад придбав обладнання для виявлення "жучків".

Про це йдеться у сюжеті телеканалу ТВА.

Зокрема, проректор ЧНУ з адміністративно-господарської роботи Василь Верстяк прокоментував необхідність закупівлі так:

"В Україні зараз є таке поняття як кібербезпека. Бачите ці напади, коли атакують хакери. Сайти порушують. Має бути захист - кібербезпека".

У вузі також пояснили, що автоматизований комплекс для пошуку "жучків" та інших прихованих приладів придбали для кафедри радіотехніки та інформаційної безпеки. Адже тут ще у 2016 році відкрили спеціальність "Кібербезпека".

За словами завідувача кафедри Леоніда Політанського, покупка скерована на те, щоби "унеможливити не тільки несанкціонований доступ до засобів передавання інформації, а також на захист стратегічно важливих об’єктів міста від можливих атак на інформаційні системи". 

Тож вчитися роботи це будуть і студенти ЧНУ. Для цього використовуватимуть два кейси із системою радіомоніторингу. Тут і комп’ютер, і антени, і приймачі, і ще безліч необхідного оснащення.

"Ця система дозволятиме проводити моніторинг та дозволятиме знаходити закладки, які можуть бути поставлені зловмисником для "перехоплення" інформації - як на підприємствах, так і на держустановах", - додав Політанський.

Раніше повідомлялося, що на закупівлю обладнання для пошуку "жучків" та прихованих камер ЧНУ витратив майже мільйон гривень.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Молодий буковинець