Депортованим євреям встановлять пам’ятний знак у Чернівцях

14.07.2018 08:42   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

З метою увічнення трагічних подій 1942 року та збереження пам’яті про єврейську історію Чернівців виконавчий комітет дозволив Чернівецькому музею історії та культури євреїв Буковини встановити пам’ятний знак.

Пам'ятку встановлять на території кіно-мистецького комплексу імені Івана Миколайчука на перехресті вулиць Головної та Фізкультурної.

На ньому буде розміщено текст українською мовою:

«З цього місця (стадіон єврейського спортивного товариства «Маккабі») впродовж червня 1942 р. до Трансністрії були депортовані тисячі єврейських жителів Чернівців».

Пам’ятний знак виготовлений за благодійні кошти, зібрані спілкою архітекторів м.Любек (ФРН) у рамках загальноєвропейського проекту «Штольперштайне» (каміння спотикання), автором якого є німецький митець Гунтер Демніґ. Департаменту житлово-комунального господарства міської ради доручено визначити балансоутримувачем пам’ятного знаку.

За матеріалами прес-служби Чернівецької ОДА.

null
 

 

null
 

 

null
 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews