Мешканці Буковини проти об’єднання в одну громаду, як того хоче Фищук

24.07.2018 13:15   Джерело: buknews
Опубліковано : Буковинський Новинар

Група сільських голів Кельменецького району Чернівецької області виступили проти об’єднання в одну громаду, як пропонує Чернівецька ОДА.

Як повідомляє у Facebook Чернівецький центр розвитку місцевого самоврядування, сьогодні 21 із 25-ти сільських голів підписав звернення до голови ОДА Олександра Фищука й голови облради Івана Мунтяна з проханням не ухвалювати 24 липня на сесії облради зміни до перспективного плану, запропоновані у "будинку з левами".

"Відповідно до оприлюдненого проекту рішення, який має завтра розглядатися обласною радою, Кельменецький район представлений в плані як район-громада, проте, в ході зустрічі, майже всі сільські голови зазначили, що такий формат не відповідає баченню їхніх громад, оскільки на майже всіх слуханнях мешканці сіл висловили невдоволення створенням єдиної громади на базі району. Після результатів обговорень, робочою групою по розробці перспективного плану була представлена концепція, відповідно до якої, в Кльменецькому районі фігурувало три громади, але в поданому проекті рішення конфігурація була змінена. Відтак, головами сільських рад була прийнята резолюція щодо звернення до голови Чернівецької ОДА та Чернівецької обласної ради, в якій зазначається, що: "Створення однієї громади на базі району спотворює та нівелює саму сутність реформи децентралізації влади, оскільки в даному випадку порушуються самі принципи добровільного об’єднання", а також запропоновано прийняти рішення, яким Кельменецький район буде представлений у форматі трьох громад (Кельменецької, Лівинецької та Івановецької). Під відповідним зверненням підписались 21 сільський голова, з 25", - йдеться у повідомленні.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: buknews